De top 3 jaarlijsten van 1965-2014

collage allesHit-historisch is de nummer 1 van de jaarlijst een belangrijke plek, de plaat blijft voor altijd verbonden met dat desbetreffende jaar en sluit het jaar af op vele zenders. En hieronder neem ik ze met je door. Elke week krijg de nummer 1 de volle 40 punten en dat loopt af tot de nummer 40 die 1 punt krijgt. Na een jaar wordt de plaat met de meest punten gekroond tot nummer 1 van het jaar in de jaarlijst. Op 1 januari van het volgende jaar raakt elke plaat zijn opgebouwde punten kwijt, staat alles weer op 0, en wordt er opnieuw geteld.

N.B.Opgebouwde punten worden wel behouden voor de aller tijden lijst. Hierdoor kan de runner-up van een bepaald jaar, door na de jaarwisseling in de top 40 te blijven, uiteindelijk meer punten dan de nummer 1 van datzelfde jaar halen.

Een nummer 1 levert wel de meeste punten op, maar dat maakt de plaat nog niet kansrijk om hoog te eindigen. Het heeft allemaal met de weg(chartrun) te maken van zo’n plaat in de top 40. Hoe langer en hoe hoger in de top 40, hoe meer punten je haalt. Een plaat dat 6 weken op 2 staat heeft met een som van 234 punten immers er meer dan een plaat dat 4 weken op 1 staat(160 punten).Hieronder de nummers 1 van alle afgeronde jaren (en daarmee jaarlijsten) met wat kanttekeningen.

60's 70s 80's 90s jaren 00 2014-11-24

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

voormalig Chartsattack

%d bloggers liken dit: